Kommande event

KlimakterieResan

22 april 2024 

HILTON HOTELL KONFERENS

Tider:
18:00:20:30 Föreläsningen börjar


16:00-18:00 träffa våra utställare

Dörrarna öppnas tidigare för dig som har möjlighet att komma och träffa utställare, mingla med andra besökare och våra föreläsare.


klimakterieresan gruppbild
Klimakterier på arbetsplatser
Klimakterieresan event

Andra Våren – KlimakterieResan är en inspirerande kväll dedikerad åt att utforska denna naturliga övergång i livet och ta stegen mot att ta kontroll över din hälsa.


Upptäck vad klimakteriet är, när det börjar och hur det påverkar dig. Få mer kunskap om var du kan få hjälp och få svar på dina frågor.

KlimakterieResan är ett event med kunskap, expertis och fakta om klimakteriet.


Har du också funderat över klimakteriet och dess påverkan på kroppen och sinnet? Då är KlimakterieResan den perfekta möjligheten att lära dig mer!

Klimakterieresan loggo


Angelica Linden Hirschberg

Angelica Lindén Hirschberg är gynekolog och professor vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är medicinskt ansvarig för Sveriges enda högspecialiserade mottagning i Gynekologisk endokrinologi vid Karolinska Universitetssjukhuset samt chef för forskningsenheten Kvinnohälsan. Hennes forskning rör olika aspekter av kvinnohälsa under livets olika faser inklusive klimakteriet samt ovanliga hormonella tillstånd hos kvinnor. Angelica är President för the European Menopause and Andropause Society (EMAS).

Ny svensk studie: Bioidentiskt progesteron kan bli godkänt läs hela artikeln Klimakteriebehandlingar jämförs på Karolinska Universitetssjukhuset Läs hela artikeln.


Mats Hammar


Mats Hammar, gift har 3 barn, 7 barnbarn. Gynekolog Kvinnokliniken i Linköping sedan drygt 40 år, professor 1999, emeritus sedan 2017. Forskat framför allt om ofrivillig barnlöshet, antikonception och menopausmedicin, publicerat c:a 250 vetenskapliga artiklar, varav drygt 80 om klimakteriet och 15 om minskad hormonproduktion hos män. Studerat fysisk aktivitet mot övergångsbesvär. Behandlat ett stort antal kvinnor med övergångsbesvär både i klinisk vardag och inom olika studier. Vid två tillfällen varit med i SVT:s Fråga doktorn om övergångsåldern.
Lisa Carpeby

Lisa Carpeby
Sömnexperten Lisa Carpevi kommer att dela värdefull information om sömn och dess avgörande roll under klimakteriet. Hon poängterar att sömnen försämras med åldern, och många upplever utmaningar kring klimakteriet. Lisa betonar vikten av att kunna identifiera farligt dålig sömn och ger råd om när man bör söka hjälp.

Lisa använder beteendeterapi som grund för att hjälpa människor hitta god sömn utan medicinsk intervention. Hon understryker även de livsviktiga processer som sker under sömnen och kopplingen till hormoner som melatonin och kortisol.

Lisa förstår särskilt vikten av god sömn under klimakteriet och hur det påverkar hormonbalans, stressnivåer, humör och emotionell hälsa. Genom att prioritera god sömn kan kvinnor bättre hantera fysiska och emotionella utmaningar, främjandes övergripande hälsa och välbefinnande.


För att tackla sömnproblem rekommenderar Lisa fasta rutiner, bibehållandet av en stabil dygnsrytm, regelbunden träning, och att undvika skärmtid före sömn. Hon betonar även försiktighet med koffein. Lisa Carpevi erbjuder vägledning, stöd och insikter för dem som strävar efter att förverkliga sina drömmar eller hantera utmaningar under klimakteriet, och hon är en expert och följeslagare på resan mot en framgångsrik och hälsosam framtid.


Missa inte chansen att fördjupa din förståelse för klimakteriet och träffa andra kvinnor som gått eller går igenom samma fas.

Fördjupa din kunskap och tillbringa en givande dag med likasinnade individer.Tider:
16:00-18:00 träffa våra utställare

18:00:20:30 Lyssna på föreläsarna


Läs med om eventet på www.klimakterieresan.se


Sanna Balsvik

Sanna Balsvik - kvällens konferencier

Sanna Balsvik, har en lång karriär bakom sig inom media som chef och ledare vid Sveriges Television. Hon uppskattas för sin naturliga och genuina närvaro på scen, vilket skapar en passande atmosfär för publiken, kunderna, medarbetarna eller gästerna. Hennes förmåga att generera önskade reaktioner, handlingar och känslor är en av hennes framstående egenskaper.

Hon är en glädjespridare med massor av energi men hon bemästrar även den mer allvarliga tonen. Genom sin autentiska trygghet på scen kan hon framkalla glädje och energi, möjliggöra förändring, förmedla stundens allvar eller skapa ett förlösande skratt. Sanna bidrar på ett avgörande sätt till alla dessa aspekter och skapar därigenom en berikande upplevelse för sin publik


Sagt om Sanna:

“Proffsigt, elegant och med hög precision – och kanske viktigast av allt – med en enståande förmåga att facilitera samtal så alla inblandade känner sig trygga och får möjlighet att glänsa.”

“Vi har använt Sanna som moderator till våra event. Sanna är oerhört professionell och får personer att känna sig avslappnade. Hon kommer alltid påläst. Hon är lyhörd och inkluderande. Hennes energi smittar av sig och hon har en väldigt varm personlighet.

Malin Thell Bengtsson & Anders Lönedal

Malin och Anders jobbar idag med att hjälpa kvinnor (men även män) med att förstå deras kroppar och vad man själv kan göra för att Må Bättre.

De drömmer om, och verkar för, att kvinnor ska börja se på sina kroppar
som perfekta och inte defekta. Vi är nämligen perfekt designade, men med samhällets syn på den äldre kvinnan är det lätt att tro att vi är defekta.

De drömmer om att kvinnan i klimakteriet ska ha tillräckligt med kunskap och makt över sin egna hälsa och sin förmåga att stötta sig själv när det är möjligt, inget ont om att få hjälp när vi behöver det, verkligen inte, men att förstå och kunna äga kunskapen om vad som händer och vad du kan göra själv måste få ligga hos den det berör nämligen kvinnan själv.


Malin och Anders jobbar idag i ett nära samarbete med Q for Skin, ett
Svenskt företag som främjar kvinnors rätt till livskvalité genom hela livet.

Under kvällen kommer de leverera mängder med enkla egenvårds tips för att just DUuska kunna ”Fatta Kroppen” och må bättre.

De kommer prata för de som just nu är i klimakteriet, för de som gått
före dom och för de som komma skall. ALLA har rätt att veta hur man kan, med egenvård, må bättre innan, under och efter klimakteriet.

Fatta kroppen

Läs med om eventet på www.klimakterieresan.se

Comevent Stockholm AB

Fatburs Kvarngata 3

118 64 Stockholm