Comevent Stockholm AB

Tidigare event

Kvinnor krokar arm

Utforska en dag fylld av välbefinnande och upptäck mångfalden inom hälsa på Katarina Bangata, en pittoresk allégata i hjärtat av Södermalm, Stockholm.


Vår hälsomässa bjuder in alla som delar ett intresse för hälsa, kost, skönhet, andlighet, personlig utveckling och liknande.

Hälsomässan Södermalm 25 maj 2024

på Katarina Bangatan på Södermalm 


KlimakterieResan 22 april 2024

Tack till alla som deltog i KlimakterieResan


Forskare, professorer, läkare, sömexperter och hälsocoacher delade sin kunskap och rådgav om hur kvinnor kan förbättra sitt välmående under klimakteriet.

Andra Våren – KlimakterieResan är en inspirerande kväll som ägnades åt att utforska denna naturliga livsfas och att ta steg mot att ta kontroll över sin hälsa.

Besökarna på KlimakterieResan fick insikt i när klimakteriet inleds och hur det påverkar kvinnor. De fick också värdefull information om hur de kan hantera denna livsfas.

Tack vare er närvaro fick vi en fin och kunskapsgivande kväll på Hotell Hilton i Stockholm. Vi hoppas att ni fick mer kunskap om var ni kan få hjälp och att era frågor blev besvarade.


Tack för er medverkan och ert engagemang.

KlimakterieResan

22 april 2024 

HILTON HOTELL KONFERENS

Tider:
18:00:20:30 Föreläsningen börjar


16:00-18:00 träffa våra utställare

Dörrarna öppnas tidigare för dig som har möjlighet att komma och träffa utställare, mingla med andra besökare och våra föreläsare.


klimakterieresan gruppbild
Klimakterier på arbetsplatser
Klimakterieresan event
Klimakterieresan loggo
Sanna Balsvik

Sanna Balsvik - kvällens konferencier

Sanna Balsvik, har en lång karriär bakom sig inom media som chef och ledare vid Sveriges Television. Hon uppskattas för sin naturliga och genuina närvaro på scen, vilket skapar en passande atmosfär för publiken, kunderna, medarbetarna eller gästerna. Hennes förmåga att generera önskade reaktioner, handlingar och känslor är en av hennes framstående egenskaper.

Hon är en glädjespridare med massor av energi men hon bemästrar även den mer allvarliga tonen. Genom sin autentiska trygghet på scen kan hon framkalla glädje och energi, möjliggöra förändring, förmedla stundens allvar eller skapa ett förlösande skratt. Sanna bidrar på ett avgörande sätt till alla dessa aspekter och skapar därigenom en berikande upplevelse för sin publik


Sagt om Sanna:

“Proffsigt, elegant och med hög precision – och kanske viktigast av allt – med en enståande förmåga att facilitera samtal så alla inblandade känner sig trygga och får möjlighet att glänsa.”

“Vi har använt Sanna som moderator till våra event. Sanna är oerhört professionell och får personer att känna sig avslappnade. Hon kommer alltid påläst. Hon är lyhörd och inkluderande. Hennes energi smittar av sig och hon har en väldigt varm personlighet.

Malin Thell Bengtsson & Anders Lönedal

Malin och Anders jobbar idag med att hjälpa kvinnor (men även män) med att förstå deras kroppar och vad man själv kan göra för att Må Bättre.

De drömmer om, och verkar för, att kvinnor ska börja se på sina kroppar
som perfekta och inte defekta. Vi är nämligen perfekt designade, men med samhällets syn på den äldre kvinnan är det lätt att tro att vi är defekta.

De drömmer om att kvinnan i klimakteriet ska ha tillräckligt med kunskap och makt över sin egna hälsa och sin förmåga att stötta sig själv när det är möjligt, inget ont om att få hjälp när vi behöver det, verkligen inte, men att förstå och kunna äga kunskapen om vad som händer och vad du kan göra själv måste få ligga hos den det berör nämligen kvinnan själv.


Malin och Anders jobbar idag i ett nära samarbete med Q for Skin, ett
Svenskt företag som främjar kvinnors rätt till livskvalité genom hela livet.

Under kvällen kommer de leverera mängder med enkla egenvårds tips för att just DUuska kunna ”Fatta Kroppen” och må bättre.

De kommer prata för de som just nu är i klimakteriet, för de som gått
före dom och för de som komma skall. ALLA har rätt att veta hur man kan, med egenvård, må bättre innan, under och efter klimakteriet.

Fatta kroppen

Läs med om eventet på www.klimakterieresan.se

Andra Våren – KlimakterieResan är en inspirerande kväll dedikerad åt att utforska denna naturliga övergång i livet och ta stegen mot att ta kontroll över din hälsa.


Upptäck vad klimakteriet är, när det börjar och hur det påverkar dig. Få mer kunskap om var du kan få hjälp och få svar på dina frågor.

KlimakterieResan är ett event med kunskap, expertis och fakta om klimakteriet.


Har du också funderat över klimakteriet och dess påverkan på kroppen och sinnet? Då är KlimakterieResan den perfekta möjligheten att lära dig mer!


Angelica Linden Hirschberg

Angelica Lindén Hirschberg är gynekolog och professor vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är medicinskt ansvarig för Sveriges enda högspecialiserade mottagning i Gynekologisk endokrinologi vid Karolinska Universitetssjukhuset samt chef för forskningsenheten Kvinnohälsan. Hennes forskning rör olika aspekter av kvinnohälsa under livets olika faser inklusive klimakteriet samt ovanliga hormonella tillstånd hos kvinnor. Angelica är President för the European Menopause and Andropause Society (EMAS).

Ny svensk studie: Bioidentiskt progesteron kan bli godkänt läs hela artikeln Klimakteriebehandlingar jämförs på Karolinska Universitetssjukhuset Läs hela artikeln.


Mats Hammar


Mats Hammar, gift har 3 barn, 7 barnbarn. Gynekolog Kvinnokliniken i Linköping sedan drygt 40 år, professor 1999, emeritus sedan 2017. Forskat framför allt om ofrivillig barnlöshet, antikonception och menopausmedicin, publicerat c:a 250 vetenskapliga artiklar, varav drygt 80 om klimakteriet och 15 om minskad hormonproduktion hos män. Studerat fysisk aktivitet mot övergångsbesvär. Behandlat ett stort antal kvinnor med övergångsbesvär både i klinisk vardag och inom olika studier. Vid två tillfällen varit med i SVT:s Fråga doktorn om övergångsåldern.
Lisa Carpeby

Lisa Carpeby
Sömnexperten Lisa Carpevi kommer att dela värdefull information om sömn och dess avgörande roll under klimakteriet. Hon poängterar att sömnen försämras med åldern, och många upplever utmaningar kring klimakteriet. Lisa betonar vikten av att kunna identifiera farligt dålig sömn och ger råd om när man bör söka hjälp.

Lisa använder beteendeterapi som grund för att hjälpa människor hitta god sömn utan medicinsk intervention. Hon understryker även de livsviktiga processer som sker under sömnen och kopplingen till hormoner som melatonin och kortisol.

Lisa förstår särskilt vikten av god sömn under klimakteriet och hur det påverkar hormonbalans, stressnivåer, humör och emotionell hälsa. Genom att prioritera god sömn kan kvinnor bättre hantera fysiska och emotionella utmaningar, främjandes övergripande hälsa och välbefinnande.


För att tackla sömnproblem rekommenderar Lisa fasta rutiner, bibehållandet av en stabil dygnsrytm, regelbunden träning, och att undvika skärmtid före sömn. Hon betonar även försiktighet med koffein. Lisa Carpevi erbjuder vägledning, stöd och insikter för dem som strävar efter att förverkliga sina drömmar eller hantera utmaningar under klimakteriet, och hon är en expert och följeslagare på resan mot en framgångsrik och hälsosam framtid.


Missa inte chansen att fördjupa din förståelse för klimakteriet och träffa andra kvinnor som gått eller går igenom samma fas.

Fördjupa din kunskap och tillbringa en givande dag med likasinnade individer.Tider:
16:00-18:00 träffa våra utställare

18:00:20:30 Lyssna på föreläsarna


Läs med om eventet på www.klimakterieresan.se


Kvinnor krokar arm 8 mars

Kvinnor krokar arm

Kvinnor Krokar Arm är ett event som genomförs den 8 mars varje år.

Läs mer på www.kvinnorkrokararm.org

Gilla och dela evenemangen som finns på Facebook så att fler får möjlighet att kroka arm för ett samhälle fritt från våld. Facebook & Instagram

Kvinnor Krokar Arm

den 8 mars 2024

Sergels Torg (Stockholm)

Kl 14:00-17:00

Vad är syftet med att kroka arm?

Att ena våra krafter, ta vara på våra erfarenheter, vår kunskap och tillsammans hitta lösningar på hur vi ska stärka samhället.
Vi måste hjälpas åt att få ett samhälle fritt från våld!

Detta kan vi hjälpas åt genom att bilda och stärka nätverk mellan individer, organisationer och orter i Sverige.


Hur deltar man? Det är superenkelt!

Kroka arm med din familj, dina vänner, på din arbetsplats i busshållplatsen, på tåget mm. Ta en bild med de du krokar arm, hashtaga och posta på sociala medier #kvinnorkrokaram


Det räcker!
Inga barn ska behöva vara rädda för att bli skjutna, misshandlad eller dras in i gäng. Inga barn ska behöva sälja droger, prostituera sig, försummas, utsättas för våld i hemmet eller tvingas barnäktenskap.


Inga kvinnor ska behöva blir utsatta för våld fysiskt våld, sexuellt våld, psykiskt/emotionellt våld, ekonomiskt våld, sexism och könsdiskriminering och digitalt våld eller
ära-relaterat våld:

KlimakterieResan 16 oktober 2023

612 Människor berikades med kunskap om klimakteriet

Forskare, professorer, läkare, barnmorskor, sexologer och hälsocoacher delade sin kunskap och rådgav om hur kvinnor kan förbättra sitt välmående under klimakteriet.

Andra Våren – KlimakterieResan var en inspirerande kväll som ägnades åt att utforska denna naturliga livsfas och att ta steg mot att ta kontroll över sin hälsa.

Besökarna på KlimakterieResan fick insikt i när klimakteriet inleds och hur det påverkar kvinnor. De fick också värdefull information om hur de kan hantera denna livsfas.

Fantastiska talare

Den 16 oktober 2023 samarbetade Comevent med Leslie Jensen Consulting AB och arrangerade evenemang på Oscarsteatern. Det blev en nystart för något som förväntas bli en kunskapsresa för tusentals kvinnor i Sverige.

event på oscars teatern med Alba kören

Klimakterieresan fortsätter!

För frågor om hur du kan delta som utställare eller talare, vänligen kontakta oss via e-post: info@comevent.se.

Hello world

I sju år genomfördes Hälsomässan i Rinkeby

På uppdrag av Fastpartner AB har Comevent haft förmånen att arrangera Hälsomässan i Rinkeby i hela sju år. Från det allra första året, då 30 engagerade aktörer deltog, till den senaste mässan 2023, då över 90 aktörer samlades för att sprida kunskap om hälsa och välbefinnande i Rinkeby Centrum.

Historien bakom Rinkeby Hälsomässan har sin början i en hjärtlig gest och en önskan att främja hälsa. Isabel Enberg, skaparen av idén, upplevde en ögonblicklig insikt som skulle bli startskottet för denna inspirerande händelse.

Hur det hela startade

Det hela startade när Isabel delade ut påskägg till barnen i Rinkeby under påskfirandet event. Den dagen träffade hon ett sjuårigt barn, och blev berörd av barnets tandlösa leende. När hon fortsatte sitt arbete och såg mamman bjuda sitt barn på fika, blev Isabel överraskad. När hon observerade mamman tillsätta otroliga åtta sockerbitar i barnets te, insåg Isabel något som skulle förändra allt.

Den överdrivet stora mängden socker i en så enkel dryck väckte starka känslor hos Isabel. Hon insåg de akuta hälsoutmaningarna som fanns i området och kände en stark önskan att göra något positivt för att främja hälsan i Rinkeby.

Syftet med mässan

1.Hälsomässans syfte är klart definierat - att sprida kunskap och information om hälsa och ohälsa samt att erbjuda besökarna vägledning när det kommer till var de kan vända sig med sina frågor och bekymmer om sin hälsa.

2.Ett annat viktigt mål är att låta de olika aktörerna lära känna varandra och på så sätt inleda samarbeten. Det är en möjlighet för aktörerna att bygga starka relationer och öppna dörrar till framtida samarbete och initiativ som kan fortsätta att gynna samhället Rinkeby.

Över 15 000 besökare på tre dagar

Mässan har också blivit ett populärt evenemang som har besökts av över 15 000 personer på tre dagar.

Men hur föddes idén till Hälsomässan? Isabel Enberg hade en vision om att skapa en händelse som skulle sprida kunskap om hälsa och ohälsa, samt erbjuda resurser och rådgivning till dem som behövde det mest. Det var en idé som skulle förändra liv och samhället i stadsdelen.

Genom åren har Hälsomässan utvecklats till ett kraftfullt verktyg för att stärka hälsan och öka medvetenheten i Järva. Det är en påminnelse om hur en enkel handling av medkänsla och omtanke kan bli grunden för något så kraftfullt och meningsfullt som Hälsomässan i Rinkeby.

Vad innebär att kroka arm?

På Internationella Kvinnodagen krokar kvinnor och män runt om i Sverige och jorden arm för ett jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering.

Varför krokar vi arm och vad är syftet?

  • Att ena våra krafter, ta vara på våra erfarenheter, vår kunskap och tillsammans hitta lösningar på hur vi ska stärka samhället.
  • Att bilda och stärka nätverk mellan individer, organisationer och orter i Sverige.
Hello world

Att kroka arm är enkelt!
Hashtaga #kvinnorkrokararm och posta bilden på sociala medier.


Mer information om hur du kan ena dig till oss som krokar arm kan du läsa mer om på kvinnorkrokararm.org


Ta fram en policy

  • Vad gör ni på arbetsplatsen när din kollega blir utsatt för våld?
  • Vad gör du, dina kollegor, chefen, läraren när ni vet att hen utsätts för våld i hemmet?

När krokar man arm?

Du ska kroka arm den 8 mars på Internationella kvinnodagen.

Varför finns det ingen policy eller handlingsplan för att hjälpa den utsatte?

Vi på kvinnor krokar arm vill ta fram en policypärm med en handlingsplan som hjälper arbetsgivare och kollegor att hjälpa de utsatta.


Hur ska du göra ?

Att kroka arm är enkelt! Gör det hemma med din familj, i skolan med lärare eller kursare, på din arbetsplats med chefer och kollegor mm.

När du krokar arm ska ni ställa frågorna:
- Varför finns kvinnovåldet, diskriminering och tystnadskultur runt dessa och hur kan jag göra skillnad?
- Känner jag någon som blir misshandlad och vad gör jag åt det?
- Vad gör vi på vår arbetsplats när vår kollega blir slagen?


Hello world

100 meter konst på Katarina Bangata och Tensta Allén

"Konst i Allen" var verkligen något speciellt. Tio begåvade konstnärer från Södermalm och lika många från Tensta samlades för att skapa en 100 meter lång konstutställning. Katarina Bangatan blev den andra platsen att husera imponerande utställning och samtidigt vara värd för de fantastiska musikframträdandena.

Det var verkligen en dag att minnas, med utställningen av fantastiska alster. Barnen möjlighet att prova på olika konstnärliga aktiviteter som att trycka grafik och måla i den mysiga barnhörnan.

Vad är Konst i Allén?

Konst i Allen var ett evenemang där 10 konstnärer ställde ut 100 meter konstverk som visades både på Tenstagången i Tensta och på Katarina Bangata.
På grund av Coronapandemin var utställningen begränsad till en sträcka av 100 meter och involverade endast 10 konstnärer. Denna anpassning gjordes för att säkerställa avstånd mellan besökare och undvika stora folksamlingar.

Vår vision för framtiden, är att kunna presentera en konststräcka på hela 650 meter, sträckande sig över Katarina Bangata. Denna utökade utställning skulle då omfatta konstnärer från både Stockholms innerstad och Järva.

Tack till utställarna:


Aliro Delgado, Sabri Yousef, Birgitta Svegner, Cecilia Rojas Castro, Nasrin Taghizadeh, Mats Adelman, Mari Källman
Yacob Jokhadar, Markku Huovila, Rolf Clovemo, Språkbruket, Kristina Gellerstedt Galleri Korn, Lena Derning Gallerin DarlingJohanna Illomäki Bergh, Dan Rönnberg, Robert Emanuel Fredriksson / Södermalms Konsthall, Anna Jonsson Galleri KornStefan Westling Messingart, Anja Callius, Justina Rosengren och Kerstin Westeson.

609 BH:S I ETT TRÄD

Det rosa bandet är den globala symbolen för kampen mot bröstcancer. Sedan 1994 har Bröstcancerförbundet sålt det ursprungliga rosa bandet under den internationella bröstcancermånaden oktober, även känd som Rosa Oktober. Intäkterna från försäljningen av Bröstcancerförbundets rosa band är öronmärkta för att stödja bröstcancerforskning.


För att uppmärksamma kampen mot bröstcancer har en berörande gest gjorts: skådespelare har hjälpt till att hänga upp 609 bh:ar i ett träd utanför Tumba centrum. Varje bh representerar en kvinna med cancer i Tumba, vilket gör detta till en rörande visuell representation av samhällets stöd till dem som drabbats av denna utmaning.

Tummen upp för cancerforskningen

Uppdraget från Tumba C

På uppdrag av Tumba Centrum tog vår VD, som vid den tiden var marknadschef för Tumba C, initiativet till att organisera en imponerande insamlingskampanj för cancerforskningen. Detta blev en återkommande händelse som hölls under tre år och utvecklades till ett betydande projekt.


En månad av hängiven Insamling

Insamlingskampanjen pågick i hela en månad och under den tiden engagerades samhället aktivt. Det var ett enormt arbete som involverade samordination av resurser och partnerskap med flera intressenter.


Stöd för Cancerforskning

Insamlingen hade som främsta mål att stödja cancerforskning, en strävan som var av stort värde för både Tumba Centrum och hela samhället. Det var ett uttryck för Tumba Centrums engagemang för att göra en positiv inverkan på samhället.

Botkyrka släcktes ner för Earth Hour

En månad lång festlighet ägde rum i Tumba Centrum samt större delar av Botkyrka kommun, där invigningen hölls av ingen mindre än Prinsessan Victoria.

Isabel Enberg som då var marknadschef tog initiativet till detta betydelsefulla evenemang som samlade Botkyrka i en gemensam strävan för en bättre miljön.
Ca 70 % av företagen och hushållen släkte lamporna under 1 timme!


Information på vikväggar

Vikväggar illustrerar hur företag, organisationer och föreningar i Botkyrka aktivt arbetar med miljöfrågor.

Event i tumba centrum
Fantastisk eventemang i Hågelbyparken

Ett fackeltåg mot Hågelbyparken

Ett fakeltåg av imponerande 3 000 personer tog initiativ och gick från Alby och Tumba och enades i Hågelby parken, en symbolisk promenad som korsade Botkyrka kommun. Tåget var en kraftfull demonstration av engagemang för miljön och en imponerande visuell manifestation av hur människor kan förena sig för att kämpa för en mer hållbar framtid.

När fakeltåget nådde Hågelbyparken, blev evenemanget ännu mer minnesvärt med framträdanden av artister och en eldshow som fängslade publiken.

Denna festliga atmosfär skapade en stark känsla av samhörighet och inspirerade människor att ta steg mot en mer miljövänlig och hållbar livsstil.

Comevent Stockholm AB

Fatburs Kvarngata 3

118 64 Stockholm